Nyheter

Nye lunsjseminarer i Oslo

Publisert

Idéhistoriestudentene har tatt på seg ansvaret for å arrangere lunsjseminarer på Blindern, og det er mye å se frem til. Fredag innleder Bjørg Seland om kjønn, makt og religiøs mystikk. Senere på dagen blir det «idéhistorisk påfyll» med Jan-Erik Ebbestad Hansen, som forteller om sin nye bok om kulturkampen på 1950-tallet.

I flere år har Espen Schaanning arrangert idéhistoriske lunsjseminarer i Oslo. Med kaffe, boller og aktuelle foredrag. Men i desember bestemte han seg for å gi seg. Nå har studentene tatt opp tråden og arrangerer både lunsjseminarer og foredragskvelder.

– Det blir interessante foredrag med idéhistorisk vinkling og lett servering, slik det har vært på Espen Schannings seminarer. Vi skal også prøve å samkjøre dette med et seminar på kvelden, som vi kaller «idéhistorisk påfyll». Enten med samme foredragsholder og videre fordypning – eller med en annen innleder som tar for seg mer eller mindre tilknyttet innhold, forteller Martin Fjeld i fagutvalget for idéhistorie.

I februar sto raseteorier og darwinisme på plakaten. Fredag blir det igjen både idéhistorisk lunsj og kvelds:

  • På lunsjseminaret innleder Bjørg Seland fra Universitetet i Agder om: «Kjønn, makt og religiøs mystikk. ‘Synepiger’ og ‘sværmersker’ på 1800-tallet.» (Georg Morgenstiernes hus rom 203, kl. 12–13.)
  • Jan-Erik Ebbestad Hansen fra Universitetet i Oslo sørger for faglig påfyll på kvelden. Med utgangspunkt i hans siste bok holder han foredrag med temaet «Da Norge mistet dyden. Agnar Mykle og den store kulturkampen». (Samme sted kl. 18–19.)

Fredag 20. april blir det nytt seminar, da med Hilde Norgren, som skal snakke om «alkymi som død vitenskap». Og 25. mai holder Thomas Østerhaug foredrag om det teologiske grunnlaget for Francis Bacons naturfilosofi. Programnet for resten av semesteret er på trappene.

Powered by Labrador CMS